Noć knjige

Noć knjige

Dječji vrtić HIŽICA video programom 'Tko se priče sjeća, pratit će ga sreća' sudjelovali na ovogodišnjoj Noći knjige

Želim da budemo podrška jedni drugima te da knjiga i čitanje uvijek imaju vrijednost - ističe ravnateljica vrtića Sanja Posedi - Zbog trenutnih okolnosti, nismo je mogli realizirati u vrtiću, ali putem tehnologije smo osmislili nešto čime smo djeci pokazali da se možemo odmaći od loših vijesti i uroniti u svijet mašte - kažu iz Dječjeg vrtića Hižica.

Ravnateljica vrtića, Sanja Posedi ističe i cilj ovog sudjelovanja i videa. - Želim da budemo podrška jedni drugima te da knjiga i čitanje uvijek imaju vrijednost. Uspjeli smo i na ovaj način aktivno uključiti djecu, upoznali smo njihove omiljene priče od doma, a ponosno su nam i na fotografijama pokazali svoje kućne knjižnice. Djeca se uvijek osjećaju ponosno i važno kada se sluša njihov glas. Ovim putem veliko hvala želimo reći obitelj Šafarić, Dariju i Petri, roditeljima naših polaznika, što su preuzeli cjelokupnu tehničku realizaciju videa. Također hvala i svim roditeljima na podršci i sudjelovanju. Zajednička suradnja vrtića i roditelja ključ je uspješnosti odgojno-obrazovnog procesa - rekla je.

Želimo potaknuti roditelje da u svojem domu organiziraju čitanje priča i to dokumentiraju fotografijama ili videozapisima. Djeca putem ankete biraju omiljenu priču iz vrtića, odabrana priča bit će pročitana od strane odgajatelja i objavljena videozapisom. U dogovoru smo s autorom dječje knjige, Ivicom Puljakom, znanstvenikom i fizičarom da se djeci obrati putem videozapisa - kaže.

Mišljenje djece vrlo nam je bitno, zato smo proveli istraživanje u kojem su djeca putem glasovanja odabrala omiljenu priču u vrtiću - poruka je iz Hižice.